Плазмена енергия за добър старт на деня
- Написана от Иван Мазев
- Публикувана в Здраве
- Е-мейл
- Коментирайте първи!
Често ли усещаш умора през деня?
Представи си какво може да постигнеш, ако имаш енергия, която да те държи бодър през целия ден.
Енергизирана вода с ГАНС „Актив Енерджи“






Плазмена енергия за добър старт на деня
Опитай Сега

Знаете ли, че накиснатите във вода ядки променят хранителната си стойност?
Ядките съдържат в себе си вещества, (ензими) наречени инхибитори, които са защитен механизъм, предпазващ ядките от гниене, докато са в плик в магазина или докато атмосферните условия не станат подходящи за покълване. Инхибиторите са жизнено важни за ядките, но за хората са вредни, ако се приемат в големи количества. Освен инхабиторите ядките съдържат фитинова киселина. Тези вещества пречат на разграждането на големи протеинови молекули, което представлява трудност за организма и създава храносмилателни проблеми.
Как да активирате ядките, за да ги превърнете в жива храна
Най-лесният начин за намаляване на инхибиторите и фетиновата к-на в ядките е чрез предварителна активация им (накисване) в енергизирана с ГАНС „Актив Енерджи“ вода. За целта е необходимо към купичката с ядки просто да добавите предварително приготвена енергизирана вода, а като допълнение поставете шишенцето с ГАНС в нея или до нея. Процесът започва с накисването на ядките в енергизираната вода за определен период от време, който е различен за различните видове ядки. По този начин ензимните инхибитори се неутрализират, а фитиновата киселина се освобождава във водата. Процесът приключва с изплакване на ядките и накисване с нова енергизирана вода.
След накисването, ядките са с увеличен размер, а протеинът в тях става по-лесен за усвояване. Стимулира се производството на полезни ензими и се увеличава витаминното и минерално съдържание. Така се превръщат в хидратираща храна, която се усвоява лесно от организма. Накиснатите ядки стават по-хрупкави и много по-вкусни, от колкото в изсушено състояние.
Време за накисване на различните видове ядки в енергизирана вода:
• бадеми: 12-24 часа
• орехи: 8-16 часа
• лешници: 8-16 часа
• фъстъци: 8-16 часа
• кашу: 2-3 часа
• слънчогледово семе: 4-6 часа
• тиквено семе: 4-6 часа
• ленено семе: 4-6 часа
Накисването на ядките в купичка с енергизирана с ГАНС „Актив Енерджи“ вода е един чудесен начин, по който лесно може да отстраните инхибиторите и фитиновата к-на и да увеличите съдържанието на полезни ензими, минерали и витамини. Така ядките се превръщат в истинска жива храна.
ГАНС - Актив енерджи